RUN AND BURN 

Wil jij zo snel mogelijk conditie opbouwen EN zoveel mogelijk calorieën verbranden?  Dan ben je op de juiste plaats terechtgekomen.

Niet 100% tevreden na 3 weken en we betalen het integrale bedrag terug met de glimlach

Tijdens de maanden juli en augustus organiseren we trainingen op donderdagavond in Merelbeke om 20u met de bedoeling je conditie op de meest efficiënte manier te verbeteren.

Dit zijn geen loze woorden of pseudowetenschappelijke blabla, hieronder verklaar ik me nader met de mogelijkheid om door te klikken op de wetenschappelijke studies!

 

DATA:

MERELBEKE
Donderdag  12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8 en 30/8

8 weken in totaal

WAAR EN WANNEER :

MERELBEKE : donderdag 20u -Sportstraat 3, Merelbeke. Op het grasveld ter hoogte van de kantine van de korfbal. 

 

HOE ZIET EEN TRAINING ERUIT:

 • Opwarming
 • Blessure preventieve oefeningen
 • Krachttraining om efficiënter te lopen en blessures te vermijden
 • Looptraining (bijna steeds intervaltraining MET hartslagmeter)
   

PRIJS:

MERELBEKE

 • Kostprijs = 120€ als je betaalt voor 4 juli OF 135€ als je na 4 juli betaalt
 • 8 weken
 • Inclusief: 1 gezamelijke training en 2 trainingen online
 • Gans de zomer?!! ik ga wel op reis moet ik dan voor die lessen betalen? Je krijgt een voucher van ons ter waarde van 10€/les, voor de lessen waarop je niet aanwezig kan zijn... Je kan deze gebruiken voor alle toekomstige lessen van TRACE. Let op: enkel de lessen die je op VOORHAND annuleert, komen hiervoor in aanmerking.

WAT HEB JE NODIG?

 • Degelijke loopschoenen
 • Hartslagmeter met borstband (indien je dit wenst, zorgen wij daarvoor)
 • Een beetje doorzettingsvermogen en de wil om van tijd tot tijd uit je comfortzone te komen
   

WAAROM EEN HARTSLAGMETER:

De meeste intervaltrainingen werken volgens een bepaalde tijdsverhouding. Bijvoorbeeld 30 seconden werk ten opzichte van 1 minuut rust. Dit kan veel beter door een hartslagmeter te gebruiken. Sommige mensen zijn fit, andere net iets minder…. Dit betekent dat sommige al na 30 seconden gerecupereerd zijn terwijl anderen er 4 keer langer over doen. Het is belangrijk dat we allemaal op ons eigen ritme kunnen trainen en een eenvoudige hartslagmeter is daarvoor het beste hulpmiddel. Je hoeft helemaal geen hoog technologisch model aan te schaffen. Een basismodel met borstband is meer dan voldoende… Indien je wenst adviseren we je hierin. (geen hartslagmeter die meet aan de pols!!)

 

KLIK HIERONDER OM JE IN TE SCHRIJVEN:

 

 

WAAROM INTERVALTRAINING:

Nog steeds zijn de meeste personen ervan overtuigd dat lange duurtraining de eerste keuze is om conditie op te bouwen en de beste manier om vetten te verbranden.
Dit is fout!
De GIBALA studie vergeleek rustige duurtraining (90 tot 120min) met korte intensieve intervaltraining (4 keer 30sec + rust):
Na 2 weken had de groep duursporters veel meer getraind dan de deelnemers uit de intervalgroep en toch waren de resultaten naar prestatie hetzelfde!!! 
Conclusie: Met intervaltraining bereik je op een veel snellere manier een vergelijkbaar resultaat

In de TABATA studie werd opnieuw intensieve intervaltraining vergeleken met rustige duurtraining en na 6 weken komen ze tot het volgende resultaat:
In de groep van de rustige duurtraining verhoogde de maximale zuurstofopname. Er werd geen verbetering gezien in anaerobe capaciteit
In de intervalgroep zien ze een nog betere toename van maximale zuurstofopname dan bij de duuratleten EN een verbetering van de anaerobe capaciteit.
Conclusie: Je conditie gaat in minder tijd sneller en beter op vooruit

Tot slot stelde Dr David Swain in het ACSM Journal van september 2006 dat  je meer energie verbruikt indien je sneller loopt.  Iemand die loopt, verbrandt twee keer zoveel calorieën als iemand die wandelt. Dat betekent dat een wandelende persoon 2 keer verder moet wandelen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden. Zelf als beide personen evenveel calorieën hebben verbrand dan zal de persoon die loopt meer progressie maken op conditioneel vlak en beter beschermd zijn tegen cardiovasculaire aandoeningen.
Hoe hoger de intensiteit, hoe meer je verbrandt.

En toch blijft iedereen herhalen dat je traag moet lopen om vetten te verbranden…
En dat is waar maar ze vertellen maar een klein stuk van het verhaal

Intensiteit

Hoe hoger de intensiteit, hoe meer koolhydraten je verbrandt, hoe lager de intensiteit hoe meer vetten je verbrandt. En dus is het de logica zelve dat je de intensiteit van je training zo laag mogelijk houdt om zoveel mogelijk vetten te verbranden. Een goede strategie, ware het niet dat we op het einde van de training nauwelijks iets verbrand hebben op deze manier. En wat is een hoog percentage van weinig… Inderdaad WEINIG. Tijdens het slapen verbranden we procentueel het meest vetten en toch ken ik niemand die slapend is afgevallen… Slapend verliezen we wel steeds (ongemerkt) vocht, zodat we ’s morgens vaak 1 kilogram minder wegen. Maar vocht is niet hetzelfde als vet…

Afterburn 

Afterburn wordt in de literatuur omschreven als EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption). Hoe hoger de intensiteit van onze training, hoe langer ons lichaam achteraf zal recupereren. Dat betekent dat ons lichaam bij een zeer hoge intensiteit tot 36u na een training een verhoogd metabolisme kan hebben om ons lichaam te laten herstellen. Dat verhoogd metabolisme zorgt voor extra verbranding.

Ben je niet overtuigd? Jammer, jammer… doe rustig verder met je rustige cardiotrainingen en dan kan je na een jaar van weinig progressie volgend jaar misschien een nieuwe kans wagen…

FAQ:

 • Wij zijn enkele weken op reis?  Je kan de trainingen overal doen. Vergeet je hartslagmeter, je loopschoenen en wifi code niet op vakantie....
 • Moet ik betalen voor de lessen dat ik niet aanwezig ben?? Je krijgt een voucher van ons ter waarde van 10€/les, voor de lessen waarop je niet aanwezig kan zijn... Je kan deze gebruiken voor alle toekomstige lessen van TRACE. Let op: enkel de lessen die je op VOORHAND annuleert, komen hiervoor in aanmerking
 • Is een polshartslagmeter voldoende? Voor duurtraining is een polshartslagmeter voldoende, helaas is deze voor de intervaltrainingen die we voorzien te weinig accuraat.  Het blijft natuurlijk steeds uw eigen keuze om al dan niet een hartslagmeter met borstband aan te schaffen.
 • Voor welk niveau zijn de trainingen bedoeld? Zowel beginnende als gevorderde lopers kunnen deelnemen.  Aangezien we met hartslagzones trainen, zal iedereen op zijn eigen niveau aan de trainingen kunnen deelnemen.
 • Zijn de trainingen voor mannen of vrouwen bedoeld? Uiteraard zijn beiden van harte welkom!

Gaversesteenweg 477 Merelbeke 9820

T 0497 53 44 35